• Tel: +31 (0) 6 536 539 37

  • E-mail: info@bosbrandweer.nl

Menu Close

Jeugdbrandweer WESTERKWARTIER

jeugdbrandweerDe regionalisering van de brandweer binnen de provincie Groningen is in 2014 een feit. Daarmee komt de start van het nieuwe jeugdbrandweerkorps binnen het Westerkwartier snel dichterbij.

In Nederland zijn circa 150 jeugdbrandweerkorpsen actief, maar zijn er in de drie noordelijke provincies relatief weinig jeugdbrandweerkorpsen. Binnen de Veiligheidsregio Groningen beschikken de korpsen Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl over een jeugdbrandweer. De intentie is uitgesproken om te streven naar minimaal één jeugdbrandweer in elk cluster. De kazerne van de Bosbrandweer zal de basiskazerne worden voor de Jeugdbrandweer Westerkwartier.

De jeugdbrandweer probeert jongens en meisjes bekend te maken met het brandweervak en is daarmee een ‘kweekvijver’ voor zowel het beroeps- en vrijwillige korps. Kennis en ervaring van zowel brandbestrijdingstechnieken als ook brandbestrijdingstactieken worden op een speelse manier aangeleerd aan de hand van ontwikkelde les- en leerstof.
Maar vooral een leuke, gezellige jongerenclub, die naast brandweer gerelateerde onderwerpen nog veel meer leuke activiteiten met elkaar zal ondernemen.

Voor de jeugdbrandweer is er een overkoepelende organisatie: http://www.jeugdbrandweer.nl
Deze verzorgt les- en leerstof en organiseert wedstrijden voor de jeugdbrandweer. Als je nieuwsgierig bent geworden en je graag meer wilt weten kun je hier al van alles lezen over de Jeugdbrandweer.
Heb je vragen of serieus belangstelling als jeugdlid of misschien als jeugdleider stuur ons gerust een mailtje; jeugdbrandweer.westerkwartier@gmail.com

Of kom een keer langs evt met je vader en/of moeder,bij de Bosbrandweer JE BENT VAN HARTE WELKOM! om kennis te maken.

Je moet dus nog wel even geduld hebben voordat we echt van start kunnen, als je het leuk vindt kun je op deze site alvast gezellige brandweer spelletjes spellen, veel plezier!

http://www.spellentuin.nl/brandweer-spellen.php

en wie weet tot ziens op de kazerne van de bosbrandweer!