Jeugdbrandweer Westerkwartier

jeugdbrandweer

De regionalisering van de brandweer binnen de provincie Groningen is in 2014 een feit. Daarmee komt de start van het nieuwe jeugdbrandweerkorps binnen het Westerkwartier snel dichterbij.

In Nederland zijn circa 150 jeugdbrandweerkorpsen actief, maar zijn er in de drie Noordelijke provincies relatief weinig jeugdbrandweerkorpsen. Binnen de Veiligheidsregio Groningen beschikken de korpsen Hoogezand-Sappemeer en Delfzijl over een Jeugdbrandweer en nu heeft de Bosbrandweer ook een jeugdbrandweer, namelijk Jeugdbrandweer Westerkwartier. Er is uitgesproken om te streven naar minimaal één jeugdbrandweer in elk cluster. De kazerne van de Bosbrandweer is de kazerne voor de Jeugdbrandweer Westerkwartier.

De jeugdbrandweer probeert jongens en meisjes bekend te maken met het brandweervak en is daarmee een ‘kweekvijver’ voor zowel het beroeps- en vrijwillige korps. Kennis en ervaring van zowel brandbestrijdingstechnieken als ook brandbestrijdingstactieken worden op een speelse manier aangeleerd aan de hand van ontwikkelde les- en leerstof.

Maar vooral moet het ook een leuke, gezellige jongerenclub zijn, die naast Brandweer gerelateerde onderwerpen nog veel meer leuke activiteiten met elkaar zal ondernemen.

Voor de jeugdbrandweer is er een overkoepelende organisatie, Jeugdbrandweer Nederland deze verzorgt les- en leerstof en organiseert wedstrijden voor de jeugdbrandweer. Als je nieuwsgierig bent geworden en je graag meer wilt weten kun je hier al van alles lezen over de Jeugdbrandweer in Nederland.

Heb je vragen of serieus belangstelling als jeugdlid stuur gerust een mail naar; jeugdbrandweer.westerkwartier@gmail.com. Of kom een keer langs en neem je Vader of Moeder mee JE BENT VAN HARTE WELKOM! om kennis te maken.

 

Meer informatie over de Jeugdbrandweer Groningen?

MEER INFORMATIE

 

Aanmelden voor de Jeugdbrandweer Westerkwartier?

AANMELDEN